Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Încălcări depistate de polițiști. Într-o…

Încălcări depistate de polițiști. Într-o secție de votare din Ialoveni a dispărut ștampila

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Marin Maxian, a declarat în cadrul unui briefing de presă că poliția a intervenit până la această oră în 52 de sesizări privind pretinsele încălcări electorale.

Potrivit lui Maxian, 29 de cazuri au vizat plasarea panourilor electorale în locuri neautorizate sau în apropierea secțiilor de votare. În alte patru cazuri a fost semnalată deteriorarea buletinelor de vot, iar în două cazuri s-a semnalat deteriorarea unor panouri publicitare, amplasate anterior în regiuni.

Totodată, la o secție de votare din Ialoveni a fost semnalată dispariția ștampilei de vot.

„Ștampila a fost ulterior găsită și restituită. Persoana a fost identificată și respectiv vom da calificare juridică după stabilirea tuturor circumstanțelor”, a precizat Maxian.

Șeful INP a trecut în revistă și alte încălcări semnalate, cum ar fi fotografierea buletinelor de vot și comportamentul agresiv în secțiile de vot.

Urmăriți live pe ZdG toate evenimentele din ziua alegerilor parlamentare:

LIVE/ Moldova alege Parlamentul. Primii alegători aduși în mod organizat

Accesați harta interactivă pentru a vedea toate circumscripțiile uninominale deschise în țară și peste hotare, adresele secțiilor de votare și a găsi informații despre toți candidații care aspiră la un mandat de parlamentar.