Principală  —  IMPORTANTE   —   În ultima săptămână au fost…

În ultima săptămână au fost aplicate 555 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infecției cu noul tip de coronavirus

În ultima săptămână, polițiștii au aplicat 555 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus, a raportat miercuri, 30 septembrie, Sergiu Golovaci, secretar de stat în cadrul MAI, menționând că unitățile de comerț sunt adevărate „focare”, astfel că au fost întocmite 180 de procese-verbale în magazine și 115 în piețe.

Totodată, reprezentanții ANSP au depistat încălcări la 10 instituții de învățământ, cinci instituții medicale, două obiective de comerț și două de producere, în total fiind verificate 132 de obiective. Astfel, pentru nereguli ce țin de gestionarea deșeurilor medicale, au fost aplicate contravenții administrative față de Spitalul raional Strășeni și Spitalul MSMSP, mai fiind amendate două obiective de comerț și una de învățământ.

Cei de la ANSA au verificat 778 de unități comerciale, depistând neconformități la 64.

Autoritățile au îndemnat repetat cetățenii să respecte măsurile recomandate de specialiști pentru prevenirea infecției cu noul tip de coronavirus.

Autoritățile au confirmat miercuri, 30 septembrie, alte 1013 cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus. Actualmente, sunt 12.725 de cazuri active, dintre care 649 de pacienți sunt în stare gravă.