Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În spitalele din municipiul Chișinău…

În spitalele din municipiul Chișinău sunt internați aproape 200 de pacienți, dintre care jumătate sunt în stare foarte gravă și gravă, a anunțat șefa Direcției Sănătate

Foto: World Health Organization in Moldova

În spitalele municipale sunt internați aproape 200 de pacienți, dintre care jumătate sunt în stare foarte gravă și gravă, a anunțat șefa Direcției Asistență Socială și Sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței Primăriei, de luni, 17 mai.

„Astăzi erau internați 198 de pacienți COVID, dintre care 18 pacienți sunt în stare foarte gravă, 83 de pacienți în stare gravă, 83 în stare medie și 14 în stare ușoară. Totodată, în spitalele municipale sunt 21 de pacienți din raioanele țării.

Tatiana Bucearschi a mai spus că în municipiul Chișinău tot mai puțini oameni se infectează cu COVID-19.

„Numărul de infectări în municipiul Chișinău este în continuă scădere. Rămânem în alertă cu cazurile de decese. În supravegherea asistenței medicale primare din municipiul Chișinău sunt înregistrate astăzi 1 222 cazuri. Indicatorul de incidență este în continuă scădere și sperăm că cu timpul vom trece de la Codul Roșu la Codul Portocaliu”, a mai menționat șefa Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate.

Începând cu 11 mai curent, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat gradual etapa trei de vaccinare.

„Nu mai sunt restricții la vaccinare. Orice persoană se poate vaccina, atât prin programare la medicul de familie, cât și la centrul municipal de vaccinare. Cu prima doză au fost vaccinate în municipiul Chișinău 56 476 de persoane și cu a doua doză 5 797 de persoane”, a precizat Tatiana Bucearschi.

Începând cu 13 mai curent, cetățenii R. Moldova se poate programa online la vaccinare prin intermediul platformei.