Principală  —  IMPORTANTE   —   Important! Astăzi intră în vigoare…

Important! Astăzi intră în vigoare noile tarife la energia electrică aprobate de ANRE

Noile tarife la energia electrică aprobate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au intrat în vigoare vineri, 7 iulie. Astfel, consumatorii finali din centrul și sudul țării vor achita 2,57 lei/kWh, cu 42 de bani mai puțin decât prețul actual – 2,99 lei/kWh.

Consumatorii din nordul țării vor achita 3,20 lei/kWh pentru energia electrică furnizată de FEE Nord, cu 38 de bani mai puțin decât prețul anterior – 3,58 lei/kWh.

Hotărârile au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial al R. Moldova.

Sursa foto: Monitorul Oficial al R. Moldova

Miercuri, 5 iulie, ANRE a aprobat în ședința de miercuri, 5 iulie, diminuarea prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și de către S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE Nord).

Conform notei de argumentare a ANRE, factorii care au influențat diminuarea prețului energiei electrice furnizate de Premier Energy sunt:

  • diminuarea prețului de procurare a energiei electrice de la furnizorul central cu circa 20%, micșorându-se astfel costurile aferente procurării energiei electrice cu circa 198,6 mil. lei;
  • diminuarea cheltuielilor aferente energiei electrice procurate cu circa 246,8 mil. lei, ca urmare a reducerii prețurilor de procurare a energie de la furnizorii din regiune;
  • diminuarea costurilor pentru prestarea serviciilor de distribuție cu circa 146 mil. lei, ca urmare a reducerii tarifelor pentru prestarea serviciului de distribuție a energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A.

De la mijlocul lunii aprilie, consumatorii Premier Energy, din centrul și sudul țării, au achitat 2,99 lei/kWh, iar consumatorii operatorului S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, din nordul republicii, achită 3,58 lei/kWh.