Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Vântul și ploaia au…

FOTO Vântul și ploaia au făcut ravagii în mai multe localități din R. Moldova. Mai multe drumuri au devenit impracticabile

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență(IGSU) în urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova pe 22 iunie, mai multe localități au fost afectate, iar salvatorii au intervenit pentru lichidarea consecințelor.

Pompierii au fost solicitați pentru a interveni la pomparea apei din trei gospodării din localitatea Șirăuți, Briceni. La Căușeni, în localitatea Cârnățenii Noi, precipitațiile au dus la scurgeri intensive a apei în pantă fiind înnămolite mai multe gospodării, iar salvatorii au acționat pentru pompare. 

La Căușeni, în localitatea Cârnățenii Noi, precipitațiile au dus la scurgeri intensive a apei în pantă fiind înnămolite mai multe gospodării, iar salvatorii au acționat pentru pompare.

Potrivit IGSU, ploaia a făcut ravagii și în raionul Ialoveni, aici a fost nevoie de intervenția echipelor din cadrul Detașamentului regional căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău, care au intervenit în satul Hansca unde au evacuat nămolul din grădinile oamenilor și au pompat apa din 8 fântâni.

La Strășeni, în localitatea Scoreni, precipitațiile abundente a deteriorat conducta unui sistem de irigare pe o lungime de 100 de metri.

În raionul Leova apa a afectat cel puțin 5 gospodării, iar peste 40 de păsări domestice au fost nimicite de apă. De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie în localitatea Buțeni, raionul Hîncești, unde apa a intrat în 4 gospodării și a afectat mai multe drumuri locale.

Prejudicii au fost înregistrate și în localitățile Ciorești și Grozești, raionul Nisporeni, fiind afectate peste 4 km de drumuri locale. Ploaia a lăsat în urmă culturi agricole distruse în raioanele Soroca și Nisporeni. La fața locului lucrează Comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor.

Un cititor din raionul Cahul a trimis în adresa redacției Ziarului de Gardă mai multe fotografii cu prejudiciile înregistrate la fel în urma ploii de ieri.