• FOTO/ Stare de alertă la depozitul de vopsea din Capitală, acolo unde a izbucnit un incendiu. Zeci de pompieri luptă, în continuare, cu flăcările: „Au fost create cinci sectoare de luptă”

  FOTO/ Stare de alertă la depozitul de vopsea din Capitală, acolo unde a izbucnit un incendiu. Zeci de pompieri luptă, în continuare, cu flăcările: „Au fost create cinci sectoare de luptă”
  de
  21 aprilie 2021 | 16:55

  Stare de alertă maximă la depozitul de vopse de pe strada Calea Basarabiei din Capitală, acolo unde marți dimineață, 21 aprilie, a iszbucnit un incendiu. Peste 60 de pompieri au luptat cu flăcările, iar potrivit ultimelor date actualizate furnizate de salvatorii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pompierii acționează în forță, la fața locului, și în aceste clipe.

  Responsabilii din cadrul IGSU anunță că flăcările încă nu au fost înăbușite complet, iar între timp au fost create cinci sectoare de luptă a echipelor de pompieri și salvatori.

  Situația s-a complicat și mai mult odată cu scurgerea a peste 40 de litri de acetonă, susțin salvatorii, care mai menționează că mai multe recepiente cu lichide inflamabile au fost supuse exploziei mecanice în urma extinderii flăcărilor.

  Pompierii IGSU acționează în forță pentru lichidarea incendiului în depozitutul de pe strada Calea Basarabiei 30. Totodată, au fost create 5 sectoare de luptă a echipelor SPGF, care intervin concomitent pentru lichidarea incendiului în focar. Efectivul de trupă a fost schimbat, iar forțe noi intervin pentru stingere. Din interiorul depozitului s-au scurs peste 40 litri de acetonă, iar mai multe recepiente cu lichide inflamabile au fost supuse exploziei mecanice în urma dezvoltării incendiului. Pentru prevenirea scurgerii lichidelor ușor inflamabile pompierii utilizează nisip cu scopul evitării revarsării acestora și stingerii focarelor. Totodată pentru lichidarea eficientă a ardeii salvatorii folosesc spumogen”, menționeză reprezentanții IGSU.

  Reprezentanții IGSU au publicat mai multe imagini din timpul operațiunilor de stingere a incendiului. Din imagini se vede cum depozitul este, în continuare, mistuit de flăcări.

  Tot salvatorii anunță că situația este gestionată la fața locului de către conducerea IGSU.

  Un incendiu puternic a izbucnit miercuri dimineață, 21 aprilie, la un depozit de vopsea de pe strada Calea Basarabiei din Capitală. Potrivit responsabililor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), flăcările au distrus 2000 de metri pătrați din suprafața depozitului. Salvatorii menționează că nu au fost raportate victime.

  Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Igor Dodon a spus de ce Moldova este în pericol și cine sunt străinii

  „Moldova este în pericol. Nu dăm țara străinilor”, este mesajul preelectoral al Partidului Socialiștilor, care poate fi citit pe panourile stradale. Igor Dodon a spus de ce Moldova este în pericol și cine sunt…
  Igor Dodon a spus de ce Moldova este în pericol și cine sunt străinii

  ULTIMA ORĂ/ Igor Dodon: Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM

  Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM, a declarat Igor Dodon, la emisiunea Prime Time, de la Prime TV. „Pe mine așa m-au învățat părinții, bunicii, că tot timpul trebuie să ofer l…
  ULTIMA ORĂ/ Igor Dodon: Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM

  O femeie de 73 de ani, în stare gravă la spital, după accidentul din Elizaveta

  O femeie de 73 de ani este în stare gravă, internată în secția Reanimare a Spitalului Clinic Bălți, după accidentul din Elizaveta, care a avut loc joi, 13 mai. Informația a fost oferită pentru ZdG de purtătoare…
  O femeie de 73 de ani, în stare gravă la spital, după accidentul din Elizaveta

  DOC/ Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”

  Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”, depuse de deputații Dinu Plîngău, Maria Ciobanu, Liviu Vovc și Octavian Țîcu. „Curtea a…
  DOC/ Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”

  În ultimele 24 de ore au fost administrate peste 13 500 de doze de vaccin

  În ultimele 24 de ore au fost administrate 13 857 de doze de vaccin, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Cu prima doză au fost vaccinate 11 692 de persoane, iar cu a doua – 2 165.
  În ultimele 24 de ore au fost administrate peste 13 500 de doze de vaccin