Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Incendiu într-un depozit de…

FOTO Incendiu într-un depozit de reciclare din Chișinău. Primăria anunță că incediul a avut loc pe teritoriul unui agent economic privat

UPDATE: Primăria municipiului Chișinău informează că incendiul izbucnit în această dimineață lângă linia de sortare din sectorul Ciocana nu este în gestiunea municipalității, se menționează într-un comunicat de presă al Primăriei.

Terenul și deșeurile care au luat foc, sunt în proprietatea unui agent economic privat. Totodată, serviciul de presă a Primăriei a anunțat că serviciile municipale de profil intervin pentru a ajuta la lichidarea incendiului.

În dimineața zilei de 9 octombrie 2022, mai exact în jurul orei 04:50, pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit la fața locului, pe str. Uzinelor 209, conform numărului sporit de intervenție, se anunță într-un comunicat IGSU.

Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că focul a cuprins deșeurile din plastic, care erau stocate și păstrate pe teritoriul unui depozit de reciclare a deșeurilor.

Conform informațiilor preliminare, suprafața care a fost cuprinsă de flăcări este de circa 30 de ari. Pentru lichidarea arderii la fața locului a fost nevoie de opt echipe de pompieri, dar și de tehnică specializată din cadrul autorităților publice locale.

Totodată, pentru monitorizarea și gestionarea intervenției, a fost instituit un punсt de comandă. La moment, nu au fost raportate victime în urma acestui incendiu. Сauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.