Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ IGSU oferă detalii actualizate…

FOTO IGSU oferă detalii actualizate despre incendiul de la depozitul de vopsea din Capitală: „Peste 40 de litri de acetonă s-au scurs din interiorul clădirii”

FOTO: dse.md

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au emis miercuri o notă informativă în legătură cu incendiul izbucnit la depozitul de vopsea de pe strada Calea Basarabiei din Capitală.

Potrivit IGSU, din interiorul depozitului s-au scurs peste 40 de litri de acetonă, iar mai multe recipiente cu lichide inflamabile au fost expuse exploziei mecanice. La această oră pompierii intervin în forță pentru lichidarea incendiului.

Au fost create patru sectoare de luptă a echipelor SPGF, care intervin concomitent pentru lichidarea incendiului în focar. Efectivul de trupă a fost schimbat, iar forțe noi intervin pentru stingere. Din interiorul depozitului s-au scurs peste 40 litri de acetonă, iar mai multe recepiente cu lichide inflamabile au fost supuse exploziei mecanice în urma dezvoltării incendiului. Pentru prevenirea scurgerii lichidelor ușor inflamabile pompierii utilizează nisip cu scopul evitării revarsării acestora și stingerii focarelor”, menționeză responsabilii din cadrul IGSU.

Foto: IGSU
Foto: IGSU
Foto: IGSU
Foto: IGSU

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la un depozit de vopsea de pe strada Calea Basarabiei din Capitală. Potrivit responsabililor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pompierii au luptat aproximativ o oră pentru a localiza flăcările care au cuprins depozitul. Flăcările au distrus 2000 de metri pătrați din suprafața depozitului. Salvatorii menționează că nu au fost raportate victime Specialiștii urmează să stabilească de la ce au pornit flăcările.