Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Cozi la Chișinău, înainte…

FOTO Cozi la Chișinău, înainte de deschiderea secțiilor de votare. Oamenii au venit să-și exprime dreptul la vot

Cetățenii R. Moldova își aleg astăzi, 15 noiembrie, președintele pentru următorii patru ani. Înainte de începerea procesului de vot, la secția de votare numărul 1/235 din capitală deja s-au format cozi cu mai mulți oameni.

Din imagini se vede că în timp ce unii moldoveni își exercită dreptul la vot, alții își așteaptă rândul în fața secției de votare.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00 și vor rămâne deschise până la ora 21:00.

Astăzi, 15 noiembrie 2020, are loc cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile președintelui R. Moldova. Cetățenii R. Moldova își vor alege președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Pe 1 noiembrie, în R. Moldova a avut loc primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Conform datelor CEC, la alegeri au participat 1 348 549 de alegători. Potrivit CEC, în primul tur de scrutin, Maia Sandu a acumulat 487 de mii de voturi, echivalentul la 36.16%, în timp ce pentru Igor Dodon și-au dat votul 440 de mii de alegători (32.61%). Respectiv, pentru lidera PAS au votat cu 47 769 de persoane mai mult decât pentru Igor Dodon.