Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Fotbalistul olandez de la Zimbru,…

Fotbalistul olandez de la Zimbru, lovit la cap în timpul unui meci, „încet își revine”, anunță președintele clubului Zimbru Chișinău

Jucătorul din Țările de Jos, Donny van Iperen, fundaș al clubului Zimbru Chișinău, lovit la cap în timpul unui meci, din 6 august, cu Dinamo-Auto Tiraspol, a început să își revină, fiind internat de pe 11 august într-un spital din Rotterdam, Olanda. Președintele clubului Zimbru Chișinău, Nicolae Ciornîi, spune că fotbalistul „acum deschide ochii” și „încet își revine”.

„Încet, încet el își revine, dar foarte încet. (…) Fratele, surorile, tatăl au spus că numaidecât să-l ducă încolo (în Olanda n. r.). Noi am făcut tot ce este posibil, special avion am luat, cu doctori, cu aparataj și l-am transportat în Olanda, în orașul Rotterdam, într-o clinică specială. El acum deschide ochii, se uită (…). Cum ne-au spus nouă doctorii, el peste o lună după ce a fost acel accident o să înceapă să-și revină încetul cu încetul. O să își revină și o să fie normal, sănătos. Nu știu dacă o să joace fotbal, dar totul depinde de el, de organismul lui”, a declarat Nicolae Ciornîi, președintele clubului Zimbru Chișinău.

Pe 6 august, în timpul meciului dintre FC Zimbru cu Dinamo-Auto Tiraspol, Donny van Iperen, s-a ciocnit de portarul Dinamo-Auto, Allogho Toung. După intervenția medicilor pe teren, Donny a fost transportat inconștient la spital, mai întâi la Tiraspol, apoi, după câteva ore, a fost transferat la Institutul de Neurochirurgie din Chișinău. 

Atunci, responsabilii de la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău au declarat că fotbalistul a fost internat în urma unui traumatism cranio-cerebral, starea lui fiind „gravă stabilă”. Peste câteva zile, la Chișinău a ajuns familia lui Donny. După care, pe 11 august, jucătorul din Țările de Jos, Donny van Iperen, a fost transferat într-un spital din Olanda. 

Donny van Iperen are 27 de ani și este originar din Sint Pancras, Olanda. Din 2022, joacă pentru clubul FC Zimbru Chișinău pe post de fundaș.