Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Fotbalistul olandez de la…

VIDEO Fotbalistul olandez de la Zimbru lovit la cap în timpul unui meci rămâne internat la reanimare. Detalii de la medici – Imagini cu puternic impact emoțional

Jucătorul din Țările de Jos, Donny van Iperen, fundaș al clubului Zimbru Chișinău, se află în stare „gravă stabilă” în secţia de reanimare a Institutului de Neurologie și Neurochirurgie (INN) din Chișinău,  după ce a fost lovit la cap în timpul meciului de sâmbătă, 6 august, cu Dinamo-Auto Tiraspol.

Responsabilii de la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău spun că fotbalistul a fost internat în urma unui traumatism cranio-cerebral, pe 6 august 2022, iar starea lui rămâne în continuare „gravă stabilă”.

„Starea lui este gravă stabilă, în continuare și astăzi. Fără schimbări. El a suportat un traumatism cranio cerebral. La INN a fost internat în urma unui traumatism cranio-cerebral. A fost transferat din spitalul din Tiraspol pe 6 august, cu o ambulanță”, a declarat pentru Ziarul de Gardă purtătoarea de cuvânt a INN, Dorina Blîndescu.

Duminică, 7 august, a doua zi după incidentul din Tiraspol, clubul Zimbru Chișinău anunța că, potrivit echipei medicale formate din cei mai buni experți din țară, starea jucătorului este una stabilă, el fiind „în afara oricărui pericol”.

„După ultimele investigații, făcute în această dimineață, echipa medicală formată din cei mai buni experți din țară, a anunțat că starea jucătorului este una stabilă, el fiind în afara oricărui pericol.

Deși încă este inconștient medicii ne-au anunțat că nu a suferit de hemoragie intracraniană și că nici nu este în comă. Astăzi jucătorul a dat primele semne de revenire”, anunța clubul Zimbru Chișinău duminică, 7 august.

Luni, 8 august, clubul Zimbru a anunțat că meciul care urmează să aibă loc sâmbătă, 13 august, ora 20:00, va fi jucat „pentru Donny!”, iar „toți banii din bilete și abonamente vor fi transferați familiei pentru tratament”.

„Sâmbătă, de la ora 20.00, vom juca pentru Donny! Sâmbătă, veniți la stadion pentru a îl susține pe Donny! Toți banii din bilete și abonamente vor fi transferați familiei pentru tratament! (…) Tot zilele viitoare vom cere ca în următoarea etapă toate partidele să fie oprite în minutul 5 pentru a oferi un rând de aplauze în susținerea lui Donny”, se arată în mesajul clubului Zimbru Chișinău.

Sâmbătă, 6 august, în timpul meciului dintre FC Zimbru cu Dinamo-Auto Tiraspol, Donny van Iperen, s-a ciocnit de portarul Dinamo-Auto, Allogho Toung. După intervenția medicilor pe teren, Donny a fost transportat inconștient la spital, mai întâi la Tiraspol, apoi, după câteva ore, a fost transferat la Institutul de Neurochirurgie din Chișinău. 

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional

Donny van Iperen are 27 de ani și este originar din Sint Pancras, Olanda. Din 2022, joacă pentru clubul FC Zimbru Chișinău pe post de fundaș.