Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Fostul director al Agenției pentru…

Fostul director al Agenției pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței a câștigat un nou mandat la șefia instituției

Fostul director al Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) a câștigat un nou mandat la șefia instituției. Potrivit informațiilor publicate de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, Iurie Eremia a fost desemnat câștigător al concursului organizat pentru funcția de director al APCSP.

Concursul a fost inițiat la sfârșit lunii aprilie. Proba dosarelor a fost trecută de nouă candidați, iar proba scrisă de doar patru dintre aceștia. În urma interviului, Eremia a fost desemnat câștigător.

Conform declarației de avere și interese personale depusă în septembrie 2019, pe parcursul anului respectiv, Iurie Eremia a ridicat un salariu de circa 150 de mii de lei de la APCSP. Acesta nu indică niciun bun imobil sau vreun automobil, ci doar o cotă de participare în cadrul S.C. POM-EREM SRL, companie la care figurează și în calitate de fondator.

Înainte de a ajunge la șefia APCSP Eremia a deținut funcția de consilier al Viceprim-ministrului, ministrului Economiei.

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței (A.P.C.S.P) este instituţia de stat care are ca misiune eficientizarea activităţii statului în materie de protecţie a consumatorilor prin supravegherea pieţei, informarea şi educarea consumatorilor, întărirea capacităţii decizionale şi stimularea capacităţii de autoprotecţie individuală şi asociativă a consumatorilor.