Principală  —  IMPORTANTE   —   Fiind nemulțumit de îngrijirile medicale…

Fiind nemulțumit de îngrijirile medicale ce i se oferă, un bărbat infectat cu COVID-19 a fugit din spitalul din Cimișlia: Pacientul, căutat de Poliție

Un bărbat în vărstă de 68 de ani, originar din satul Selemet, raionul Cimișlia, fiind infectat cu COVID-19 și internat în spitalul raional, a fugit din instituția medicală pentru că era nemulțumit de îngrijirile medicale ce i se oferă.

Ofițera de presă a IP Cimișlia, Cristina Vicol, a declarat pentru Ziarul de Gardă că la 4 august, ora 09:20 a parvenit informația de la asistenta medicală a Secției de internare a Spitalului raional Cimișlia că pacientul internat cu diagnoza COVID-19, în vârstă de 68 ani, a părăsit instituția.

Deplasându-se la fața locului, echipajul BRO 112 a IP Cimișlia și angajații Secției investigare infracțiuni, au stabilit că, pacientul fiind nemulțumit de tratamentul ce i se acordă de către lucrătorii medicali ai IMSP Cimișlia, a decis să se transfere personal la o instituție medicală din municipiul Chișinău.

Astfel, la data de 4 august, ora 09.05, fără a anunța lucrătorii medicali și profitând de neatenția acestora, în timpul predării schimbului, bărbatul a părăsit instituția medicală, luând cu el și fișa medicală a bolnavului de staționar cu toate analizele efectuate și însemnările medicale.

Conform declarațiilor medicului care îngrijea de bărbat, starea acestuia a fost stabilită a fi „gravitate medie”, fapt ce necesită îngrijiri medicale în instituție specializată.

La moment de către angajații de poliție ai Inspectoratului de poliție se întreprind măsuri de stabilire a locului aflării bolnavului pentru a fi reântors în IMSP Cimișlia.