Principală  —  IMPORTANTE   —   Executarea Legii privind măsurile și…

Executarea Legii privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant va fi supusă dezbaterilor publice

Executarea Legii privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant va fi supusă dezbaterilor publice. Potrivit unui comunicat emis de Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului, procedura face parte din Planul de acțiuni pentru primul semestru al anului 2022 al Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

În notă se mai menționează că în cadrul audierilor urmează a fi analizate progresele înregistrate în implementarea cadrului legal național în domeniu, dar și evaluat impactul implementării modificărilor legislative.

De asemenea, vor fi abordate subiecte referitoare la identificarea măsurilor aplicabile în raport cu copiii aflați în stradă, crearea serviciilor sociale destinate copiilor cu comportament deviant, etc.

Consultările publice vor avea loc vineri, 21 ianuarie 2022, cu începere de la ora 10:00, în incinta Parlamentului Republicii Moldova, dar și în format online.

Reprezentanți ai Parlamentului anunță că la ședință sunt invitați să participe deputați, membri ai Guvernului, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, reprezentanți ai autorităților publice locale, ai societății civile și mass-media, experți naționali, reprezentanții UNICEF Moldova, etc.

Publicitate
Publicitate