Principală  —  Ştiri  —  Social   —   După ce a pierdut alegerile,…

După ce a pierdut alegerile, Stratulat le cere mamelor care nu acceptă afilierea lui politică, să părăsească grupul „Ask a Doctor”

După ce a pierdut alegerile parlamentare și nu a obținut un fotoliu de deputat, medicul neonatolog Mihai Stratulat a publicat o postare în grupul „Ask a Doctor”, pe care îl administrează, în care le cere persoanelor care nu sunt de acord cu afilierea lui politică, să părăsească grupul respectiv.

„Rog insistent, toate mămicile care nu suportă ideea că eu sunt membru PDM, toate acele mămici care consideră că apartenența politică este mai importantă decât omenia și profesionalismul, toate acele mămici care consideră că m-am vândut, m-au impus și nu știu cum, să părăsească benevol grupul Ask a Doctor”, a scris Straulat în postare sa.

Peditratul a mai precizat că medicii din grup nu vor munci pentru cei care nu le apreciază munca

„Acest grup este fondat și administrat de către un membru PDM”, a mai adăugat Stratulat.

Mesajul pediatrului a fost publicat la scurt timp după alegerile parlamentare. Stratulat a candidat în circumscripția nr. 26 din partea Partidului Democrat, iar în urma scrutinului, în favoarea acestuia au votat doar 3 050 de alegători din circa 27 de mii de cetățeni care au participat la vot în această circumscripție.

Grupul Ask a Doctor, din care fac parte aproape 50 de mii de persoane, este administrat de către Stratulat. În cadrul campaniei electorale acesta a publicat în grup și un mesaj în care și-a anunțat platforma electorală.

Mihai Stratulat este fiul regretatului Petru Stratulat, fost medic neonatolog și pediatru, care în ultimii ani de viață a deținut funcția de vicedirector al Institutului Mamei și Copilului.

Pe parcursul anului 2018, Mihai Stratulat s-a evidențiat prin declarații dure despre problemele din sistemul medical. La 10 iulie curent, medicul a publicat pe o rețea de socializare un mesaj critic la adresa unor instituții medicale din capitală, acuzându-le că pentru a obține finanțare mai mare de la CNAM, majoritatea copiilor sunt diagnosticați cu pneumonie, internați în spital și tratați cu antibiotice. Atunci premierul Pavel Filip îi sugera medicului să se adreseze la CNA și Procuratură.