Drumurile din unele raioane, acoperite cu zăpadă. Recomandările INP pentru șoferi

Drumurile din majoritatea raioanelor din nordul Republicii Moldova au fost acoperite cu zăpadă, făcând mai dificilă conducerea automobilelor. În context, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) îndeamnă conducătorii auto să fie prudenți.

INP recomandă șoferilor: să nu conducă mașinile neechipate pentru iarnă, să adapteze maniera de a conduce sezonului rece, să mărească spațiul dintre mașini, să reducă viteza în curbe, să se asigure la depășiri și să nu uite că pe carosabilul acoperit de zăpadă orice manevră necesită mai multă atenție.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, marți, 3 decembrie, pe întreg teritoriul țării va ninge. Noaptea se vor înregistra minime de până la minus 5 grade Celsius, iar valorile diurne vor oscila între 0 și 5 grade. Pentru următoarele zile, precipitații nu sunt prognozate.

Din 1 decembrie, șoferii sunt obligați să doteze mașinile cu anvelope de iarnă.

Foto: INP

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *