Principală  —  IMPORTANTE   —   Doctorul în științe medicale, chirurgul…

Doctorul în științe medicale, chirurgul endoscopist, Alec Cotoneț a fost răpus de COVID-19. Mesajul transmis de colegi

Doctorul în științe medicale, chirurgul endoscopist, Alec Cotoneț a fost răpus de COVID-19. Acesta adecedat la vârsta de 58 de ani, ieri 13 decembrie.  Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Reprezentanții Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. au postat un mesaj pe pagina de Facebok a instituției prin care își exprimă regretul în legătură cu decesul medicului.

Cu profundă tristețe anunțăm despre decesul colegului nostru, chirurgului endoscopist, doctorului în științe medicale, domnului Alic Cotoneț. În data de 13 decembrie, d-lui a pierdut lupta cu COVID – 19, la vârsta de 58 de ani. Am pierdut un Om, un bun prieten, care a iubit cu sinceritate profesia sa, a ars pentru cei mai suferinzi ca el. Domnul Cotoneț a fost angajat în cadrul IMSP SCR „Timofei Moșnega” din 1988, unde a activat până în 2019. A fost un izvor nesecat de competență, profesionalism, un chirurg endoscopist strălucit, care efectua intervențiile cele mai complicate în domeniul endoscopiei intervenționale. O fire blândă, amabil absolut cu toți, care insufla mereu încredere, optimism.Condoleanțe familiei și apropiaților și multă putere pentru a trece peste această suferință. Vestea despre plecare D-lui a fost încă o lovitură pentru sufletele noastre. Lumină lină în împărăția Îngerilor, scump coleg și drag prieten Alic Cotoneț. Dumnezeu să te odihnească în pace!„, este mesajul colegilor.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în R. Moldova a ajuns la 126 518. În total, 108 901 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 2572 de persoane au decedat în urma complicațiilor.