Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Un grup de profesori…

DOC Un grup de profesori de la Universitatea de Stat din Moldova au primit distincții de stat „Ordinul de Onoare” și medalia „Meritul Civic”

Cu prilejul celei de-a 75-a aniversare de la fondarea Universității de Stat din Moldova (USM) nouă profesori au primit distincții de stat. Un ordin în acest sens a fost semnat la 1 octombrie de către președinta R. Moldova, Maia Sandu.

Distincțiile „Ordinul de Onoare” și medalia „Meritul Civic” au fost conferite pentru „merite deosebite în dezvoltarea învățământului universitar, contribuție substanțială la pregătirea specialiștilor de înaltă calificare, activitate metodico-științifică prodigioasă”.

În temeiul art. 88 lit. a) din Constituția Republicii Moldova și al Legii cu privire la distincțiile de stat ale Republicii Moldova, președintele R. Moldova decretează:

Art.1. – Pentru merite deosebite în dezvoltarea învățământului universitar, contribuție substanțială la pregătirea specialiștilor de înaltă calificare, activitate metodico-științifică prodigioasă și cu prilejul aniversării a 75-a a Universității de Stat din Moldova, se conferă:

„Ordinul de Onoare” următorilor: Crivoțoi Aurelia, Guțu Valeriu, Guțu Vladimir, Nedeoglo Dumitru, Perjan Andrei și Saharneanu Eudochia.

Medalia „Meritul Civic” următorilor: Andrieș Ion, Cincilei Cornelia și Leșanu Mihai.

Art.2. – Prezentul decret intră în vigoare la data semnării.

Decretul semnat de către președinta Sandu:

La 1 octombrie 2021, Universitatea de stat din Moldova (USM) a marcat 75 de ani de la fondare.