Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Un fost șef din…

DOC Un fost șef din organele de forță a fost depistat de ANI cu avere nejustificată de peste 971 mii lei. Ce riscă dacă actul de constatare rămâne definitiv

Sursa foto: TVR Moldova

Oleg Rusnac, care deținea funcția de șef-adjunct al Direcției regionale „Centru” din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, a fost constatat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cu încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, manifestată prin nedeclararea în modul corespunzător a averii și intereselor personale.

Conform unui comunicat al ANI, inspectorul de integritate a constatat prezența unei diferențe substanțiale și deținerea averii cu caracter nejustificat în perioada 1 august 2016 – 26 mai 2023 în mărime totală de 971 330 de lei între averea dobândită, veniturile obținute  și cheltuielile realizate de către subiect și membrii săi de familie.

„Subiectul controlului nu a putut prezenta justificative privind disponibilitățile financiare ce sunt constatate ca diferențe între veniturile sale în raport cu cheltuielile.

După rămânerea definitivă a actului de constatare, subiectului îi va fi întrerupt raportul de muncă, fiind decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică pe o perioadă de trei ani, cu înscrierea în Registrul interdicțiilor. În vederea confiscării averii nejustificate, cauza se va transmite instanței de judecată”, precizează reprezentanții ANI.

Persoana supusă controlului are dreptul de a contesta actul de constatare, care la moment nu este definitiv.