Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Planul de acțiuni al…

DOC Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022, aprobat de Cabinetul de miniștri

Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de miercuri, 13 octombrie, Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022.

Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului, Roman Cazan, documentul a fost elaborat în vederea planificării activității Guvernului și direcționării resurselor sale spre realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă setate în Programul de guvernare „Moldova vremurilor bune”, precum și angajamentelor internaționale ale R. Moldova, în mod special, celor ce derivă din Acordul de Asociere între R. Moldova, pe de o parte, și Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora și Agenda de Dezvoltare Durabilă 2030.

„Planul de acțiuni va ghida activitatea Guvernului spre un model de dezvoltare sustenabilă, axat pe investiții, stimularea și dezvoltarea capitalului uman, creșterea competitivității produselor și serviciilor autohtone, transformarea digitală a sectorului public și privat, eficientizarea cheltuielilor statului și administrarea responsabilă a proprietății acestuia, combaterea sărăciei și a inechităților sociale, modernizarea și fortificarea sistemelor de sănătate și educație, promovarea unei politici externe echilibrate, reformarea sectorului justiției, asigurarea ordinii și securității etc.”, se arată în document.

Monitorizarea executării Planului de acțiuni al Guvernului va fi realizată lunar de Cancelaria de Stat, prin intermediul Sistemului informațional – platforma de monitorizare și raportare „Plan-PRO”, în baza informațiilor prezentate de autoritățile administrative centrale.

La finele anului 2021, Cancelaria de Stat, în comun cu autoritățile administrative centrale, va realiza exercițiul de evaluare a progreselor obținute urmare a realizării obiectivelor și indicatorilor de progres și va prezenta Guvernului Raportul anual privind implementarea Planului de acțiuni al Guvernului.