Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Peste 6 mii de…

DOC Peste 6 mii de doze de vaccin, administrate în ultimele 24 de ore

Foto-simbol

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că până astăzi, 22 aprilie, 109 899 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate în R. Moldova. Dintre acestea, 6088 de doze au fost administrate în ultimele 24 de ore.

Potrivit instituției, până astăzi, 98 541 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 11 358 de persoane au fost imunizate cu a doua doză.

Foto: MSMPS

MSMPS a anunțat marți, 20 aprilie, că 51 500 de doze de vaccin împotriva COVID-19 AstraZeneca (Vaxzevria), din lotul de vaccin recepționat pe platforma COVAX, dar și din ajutorul umanitar oferit de România, au fost distribuite către instituțiile medico-sanitare publice, pentru a asigura continuarea procesului de vaccinare la nivel național, restul dozelor fiind securizate pentru doza 2.

R. Moldova a primit pe 17 aprilie încă 48 de mii de doze de vaccin AstraZeneca COVID-19 expediate prin facilitatea COVAX, un parteneriat între CEPI, Gavi, UNICEF și OMS.

Tot sâmbătă, 17 aprilie, 132 de mii de doze de vaccin AstraZeneca donate de România au ajuns în R. Moldova. Vaccinurile fac parte din donația de peste 200 de mii de doze făcută de România. Până acum România mai donase Republicii Moldova alte 72 de mii de doze de vaccin.

România a fost prima țară care a donat vaccinuri R. Moldova, doze care au permis demararea procesului de imunizare la 2 martie, curent.

La 23 martie, în R. Moldova a început imunizarea cu vaccinurile Pfizer. MSMPS a semnat dispoziția prin care s-a dispus distribuirea a 12 282 doze de vaccin Pfizer. Potrivit MSMPS, cu aceste doze vor fi vaccinați împotriva COVID-19 lucrătorii medicali și restul persoanelor incluse în prima etapă de imunizare.