Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Hotărârea integrală a Comisiei…

DOC Hotărârea integrală a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău

Membrii Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău au luat act de noile decizii ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) și au emis luni o hotărâre în acest sens, în care se menționează că au fost menținute măsuri de sănătate publică, în scopul prevenirii cazurilor de infectare cu COVID-19. 

În Hotărâre se menționează că în contextul creșterii cazurilor zilnice de îmbolnăviri cu COVID-19, municipalitatea rămâne în stare de alertă „cod roșu” în sănătate publică.

Tot în document se menționează că având în vedere evoluția nefavorabilă a procesului epidemic cu tendință de agravare, se mențin și se reiterează măsurile importante obligatorii de precauție, prevenire și control epidemiologic.

Hotărâre CESP Nr. 44 din 13… by Primăria Chișinău

Membrii CNESP au declarat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul R. Moldova pentru perioada 10 septembrie – 30 octombrie 2021.

Astfel, începând cu data de 11 septembrie, accesul persoanelor cu vârsta de 18 ani şi mai mult la evenimentele desfăşurate în aer liber, precum spectacole, concerte, festivaluri etc. şi în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, cluburilor de noapte şi ringurilor de dans se permite cu respectarea următoarelor condiţii:

  • prezentarea certificatului de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital). Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puţin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • sau prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV2 nu mai vechi de 48 de ore (pe suport de hârtie sau în format digital);
  • sau prezentarea concluziei medicale confirmative în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi (6 luni), sau un act confirmativ de prezenţă a anticorpilor anti-COVID19. Actul confirmativ este valabil pe durata a 90 zile de la data efectuării investigaţiei.