DOC/ Cetățenii R. Moldova NU pot călători în Grecia cu pașaport biometric. Precizările Ministerului de Externe
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat luni, 28 iunie, alertele de călătorie. Astfel, potrivit notei emise, cetățenii R. Moldova nu pot călători în Grecia cu pașaport biometric.
Potrivit MAEIE, nu este permisă intrarea cetățenilor/rezidenților din țările non-UE. Cetățenii Republicii Moldova, posesori doar a pașaportului biometric, în scop turistic, nu pot intra pe teritoriul Republicii Elene. Cetățenii Republicii Moldova, posesori ai pașaportului biometric si a unui permis de ședere, emis de către autoritățile competente a unei țări UE, pot intra pe teritoriul Republicii Elene, cu respectarea condițiilor de călătorie.
Conform deciziei ministeriale comune (ΦΕΚ: 2742 / Δ1α / ΓΠ.οικ. 39840) emisă de Republica Elenă, toți pasagerii care călătoresc cu zboruri internaționale către Grecia sunt obligați să completeze și să trimită electronic Formular de localizare a pasagerilor (PLF) nu mai târziu de ziua precedentă înainte de intrarea în țară. Familiile pot trimite un formular comun e-PLF. Completarea obligatorie a Formularului de localizare a pasagerilor (PLF) urmează a fi îndeplinită cu cel puțin 24 ore înainte de a intra pe teritoriul elen.
TOȚI călătorii trebuie să întrunească una din următoarele condiții:
• un test PRC negativ de 72 de ore sau (rezultatul va fi în una din limbi: engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, rusă, fiind emis de un laborator acreditat)
• confirmarea însănătoșirii (test serologic – de la 2 la 9 luni) sau
• confirmarea vaccinării (după 14 zile de la aplicarea ultimei doze (rapel))
Copii cu vârsta de până la 12 ani, nu vor prezenta testul PCR. Suplimentar, la punctele de trecere a frontierei pot avea loc testări aleatorii. Dacă rezultatul testului estepozitiv, persoana va fi plasată în carantină pentru 14 zile.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.