Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Cetățenii R. Moldova NU…

DOC Cetățenii R. Moldova NU pot călători în Grecia cu pașaport biometric. Precizările Ministerului de Externe

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat luni, 28 iunie, alertele de călătorie. Astfel, potrivit notei emise, cetățenii R. Moldova nu pot călători în Grecia cu pașaport biometric.

Potrivit MAEIE, nu este permisă intrarea cetățenilor/rezidenților din țările non-UE. Cetățenii Republicii Moldova, posesori doar a pașaportului biometric, în scop turistic, nu pot intra pe teritoriul Republicii Elene. Cetățenii Republicii Moldova, posesori ai pașaportului biometric si a unui permis de ședere, emis de către autoritățile competente a unei țări UE, pot intra pe teritoriul Republicii Elene, cu respectarea condițiilor de călătorie.

Conform deciziei ministeriale comune (ΦΕΚ: 2742 / Δ1α / ΓΠ.οικ. 39840) emisă de Republica Elenă, toți pasagerii care călătoresc cu zboruri internaționale către Grecia sunt obligați să completeze și să trimită electronic Formular de localizare a pasagerilor (PLF) nu mai târziu de ziua precedentă înainte de intrarea în țară. Familiile pot trimite un formular comun e-PLF. Completarea obligatorie a Formularului de localizare a pasagerilor (PLF) urmează a fi îndeplinită cu cel puțin 24 ore înainte de a intra pe teritoriul elen.

TOȚI călătorii trebuie să întrunească una din următoarele condiții:
• un test PRC negativ de 72 de ore sau (rezultatul va fi în una din limbi: engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, rusă, fiind emis de un laborator acreditat)
• confirmarea însănătoșirii (test serologic – de la 2 la 9 luni) sau
• confirmarea vaccinării (după 14 zile de la aplicarea ultimei doze (rapel))
Copii cu vârsta de până la 12 ani, nu vor prezenta testul PCR. Suplimentar, la punctele de trecere a frontierei pot avea loc testări aleatorii. Dacă rezultatul testului estepozitiv, persoana va fi plasată în carantină pentru 14 zile.