Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Accesul cetățenilor în cimitirele…

DOC Accesul cetățenilor în cimitirele din municipiul Chișinău, interzis de Paștele Blajinilor

Accesul cetățenilor în cimitirele din subordinea ÎM „Combinatul Servicii Funerare” din municipiul Chișinău de Paștele Blajinilor va fi interzis, cu excepția procesiunilor funerare. Solicitată de Ziarul de Gardă, Ludmila Boțan, directoarea întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”, ne-a comunicat faptul că decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP), aprobată vineri, 30 aprilie, rămâne în vigoare.

Astfel, în perioada 2 – 10 mai, accesul în cimitirele din municipiul Chișinău este interzis.

„Decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău rămâne în vigoare. Nu știu dacă vor mai fi alte ședințe, modificări ar putea să mai apară, dar cimitirele rămân închise”, a declarat Boțan pentru ZdG.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP) a stabilit vineri, 30 aprilie, noi măsuri în contextul situației pandemice prin COVID-19. Astfel, pe teritoriul municipiului Chișinău rămâne în vigoare gradul de alertă „Cod roşu” cu menținerea stării de urgență în sănătatea publică, în baza indicatorului de incidenţă cu noul coronavirus în ultimele 14 zile.

Potrivit deciziei adoptate, se mențin măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19: purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv în stradă și în transportul public.

Curtea Constituțională (CC) a anulat miercuri, 28 aprilie, decizia cu privire la instituirea stării de urgență pe teritoriul R. Moldova.