Principală  —  IMPORTANTE   —   Coronavirus: Persoanele care nu vor…

Coronavirus: Persoanele care nu vor respecta regulile impuse de autorități vor fi sancționate

Președintele Igor Dodon a anunțat că în cadrul ședinței de Guvern din această săptămână urmează a fi adoptat un proiect de hotărâre cu privire la sancționarea persoanelor care nu vor respecta regulile de carantină.

„Situația extraordinară necesită măsuri extraordinare. În acest context, atenționez persoanele care, prin comportamentul lor lipsit de responsabilitate, pun în pericol viața lor și a altor cetățeni. Veți răspunde conform legii”, a spus șeful statului.

Igor Dodon a precizat că a solicitat Guvernului să introducă modificări în legislație pentru ca persoanele care completează eronat informațiile solicitate de autorități, sau care premeditat vor provoca răspândirea coronavirusului în R. Moldova, să fie amendate, „sau chiar trase la răspundere penală”. Modificările ar urma să fie aprobate în ședința de miercuri a Guvernului, iar apoi prezentate Parlamentului.

În prezent, în R. Moldova a fost confirmat un singur caz de coronavirus. Femeia diagnosticată a revenit din Italia, în R. Moldova, la 7 martie. Persoana este stabilă, starea de sănătate a acesteia nu s-a agravat. Potrivit autorităților, femeia are bronhopneumonie bilaterală, insuficiență respiratorie și suferă de diabet zaharat de tip II.