Principală  —  IMPORTANTE   —   Coronavirus în R. Moldova. 11…

Coronavirus în R. Moldova. 11 cazuri noi de infectare, printre care și un copil: au fost confirmate 8 cazuri de contaminare locală

Autoritățile au anunțat, duminica, 15 martie, 11 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în R. Moldova. Printre acestea, sunt și 8 cazuri de contaminare locală, pe plan intern. Printre persoanele infectate cu Covid-19 este și un copil.

Potrivit ministrei Sănătății, duminică, 15 martie, ANSP a confirmat 11 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus. În opt cazuri din cele 11, autoritățile anunță că este vorba despre contaminare locală, pe plan intern.

„Deja vorbim de 8 cazuri, 8 persoane care s-au infectat de la rude și cei apropiați”, a declarat ministra.

Totodata, a fost confirmat și primul caz de infecție cu coronavirus la un copil.

„Avem și un copil care a fost testat pozitiv cu infecția de coronavirus. Este vorba despre un copil care s-a molipsit de la mama venită din Italia”, a mai declarat ministra.


În total, în R. Moldova, au fost înregistrate 23 de cazuri de infecție cu coronavirus, 8 fiind pe plan intern.

Autoritățile au anunțat că de luni, 16 martie, toate localurile de agrement, restaurantele, barurile și piețile vor fi închise. Vor râmâne deschise doar farmaciile, stațiile peco și magazinele alimentare. Tot de luni seara urmează să fie sistat total traficul aerian din și spre R. Moldova, iar cețățenii străini nu vor mai putea ajunge în țară pe nicio cale.