Principală  —  IMPORTANTE   —   CNA a anunțat că prodecana…

CNA a anunțat că prodecana facultăţii de Jurnalism de la USEM a fost reţinută. CNA: Ar fi obligat o studentă să-i achite creditul pentru telefon în schimbul tezei de licenţă

Prodecana Facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC) din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova (USEM), Daniela Sîtari, a fost reținută marți, 15 iunie, de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în urma unui denunţ depus de o studentă. Despre asta au anunțat reprezentanții CNA, care au menționat că lectorul universitar i-ar fi cerut studentei 3 000 de lei pentru susţinerea tezei de licenţă.

Potrivit CNA, studenta a declarat că urma să susţină teza de licenţă, iar la verificarea acesteia prodecana s-a arătat nemulţumită de calitatea materialului prezentat și i-a spus că poate să o ajute să promoveze examenul. Astfel, prodecana i-ar fi propus, în schimbul a trei mii de lei, o teză deja scrisă. Ca să evite transmiterea directă a banilor, aceasta i-a sugerat studentei să-i achite una din ratele creditului (3 000 de lei), contractat de prodecană pentru cumpărarea unui telefon cu preţul de aproximativ 28 000 de lei.

Pentru documentarea cazului a fost deschisă o anchetă, iar în procesul investigaţiilor a fost urmărită achitarea creditului la una din instituţiile de microcreditare din Capitală. Marți, 15 iunie, prodecanei i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit, ulterior fiind reţinută pentru 72 de ore. Potrivit CNA, aceasta este bănuită de trafic de influenţă.

CNA menționează că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

În 2014, Daniela Sîtari a fost aleasă și numită în funcția de prodecană a FJȘC din cadrul USEM.