Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cetățenii R. Moldova din Ankara…

Cetățenii R. Moldova din Ankara și Istanbul, îndemnați să evite locurile publice. Legătura cu ei poate fi făcută doar prin telefon, rețelele sociale în Turcia sunt blocate

agerpres.ro
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova îndeamnă cetățenii R. Moldova, aflați în Turcia, să evite ieșirile în locuri publice, în legătură cu evenimentele din orașele Ankara și Istanbul din noaptea de 15 spre 16 iulie, în contextul în care o tentativă de lovitură de stat este în desfășurare în Turcia. Deoarece rețelele de socializare au fost blocate pe teritoriul statului turc, legătura cu persoanele de acolo poate fi făcută doar prin intermediul liniilor telefonice. Totodată, toate zborurile de pe aeroportul din Istanbul au fost sistate. Ministerul anunță că monitorizează situația din Turcia și va reveni cu detalii.

„În legătură cu tentativa unei lovituri de stat care are loc în Turcia, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene îndeamnă cetățenii Republicii Moldova aflați în orașele Ankara și Istanbul să evite ieșirile în locuri publice, în special în cartierele administrative și arterele principale de trafic rutier.
Deoarece la moment rețelele de socializare pe teritoriul Turciei sunt blocate, legătura cu rudele și apropiații aflați în acest stat poate fi făcuta doar prin intermediul liniilor telefonice.
Deocamdată, toate zborurile de la Aeroportul internațional Ataturk din orașul Istanbul au fost sistate.
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în comun cu Ambasada Republicii Moldova de la Ankara și Consulatul General de la Istanbul monitorizează evoluția situației din Turcia și va reveni cu detalii noi pe măsura apariției acestora.”, informează Ministerul într-un comunicat de presă.

UPDATE: 17 polițiști au fost uciși la Ankara în contextul în care situația este foarte confuză în Turcia după ce o facțiune a armatei a anunțat că a preluat puterea, soldații trag asupra mulțimii, s-au înregistrat răniți.

Foto: agerpres.ro