Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Centrul municipal pentru refugiați a…

Centrul municipal pentru refugiați a primit un lot de ajutor umanitar în valoare de 69 mii euro din partea orașului german Mannheim

Primăria municipiului Chișinău informează că luni, 1 august, a fost recepționat un nou lot de ajutor umanitar destinat Centrului municipal pentru refugiați din capitală. Potrivit autorităților municipale, noua încărcătură (a treia) din lotul de ajutor umanitar, sub formă de produse de igienă personală, în valoare de circa 69 mii euro, a fost oferită din partea orașului Mannheim, Germania, înfrățit cu Chișinăul.

La evenimentul de recepționare a donației au fost prezenți viceprimarul Angela Cutasevici și șeful-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Marina Buga.

Potrivit Primăriei Chișinău, Angela Cutasevici a mulțumit donatorilor pentru noul lot de ajutoare umanitare, menționând că aceste produse sunt destinate atât beneficiarilor Centrului municipal pentru refugiați, din str. Studenților, 7/5, precum și pentru toți refugiații ucraineni care se adăpostesc pe teritoriul municipiului.

Totodată, Primăria Chișinău menționează că, până în prezent, a beneficiat de 3 încărcături de ajutor umanitar din partea orașului înfrățit Mannheim, în valoare de 207 mii euro (4 100 000 lei), compus din produse alimentare și mărfuri de igienă.

Autoritățile municipale susțin că, în continuare vor sosi și alte loturi de donații pentru refugiați din partea orașului Mannheim.

Publicitate
Publicitate

Potrivit datelor oferite de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), pe teritoriul R. Moldova sunt 79.800 cetățeni străini, dintre care 42.472 sunt minori, (cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul R. Moldova – Ucraina).

De la începutul războiului în Ucraina și până în prezent, perioada 24 februarie – 31 iulie, de către Biroul migrație și azil au fost preluate 8.460 cereri de azil, mai menționează MAI.

Totodată, potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), până pe 29 iulie 2022, 676 de persoane refugiate din Ucraina, dintre care 523 de femei și 153 de bărbați, au fost angajate în țara noastră. Dintre aceștia, 503 cetățeni ucraineni sunt angajați în municipiul Chișinău.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Sute de localități au fost distruse de bombardamentele rusești, iar mii de oameni au fost nevoiți să fugă din calea războiului.

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159

Publicitate
Publicitate