Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Celula de criză a jurnaliștilor”…

„Celula de criză a jurnaliștilor” cere repetat Ministerului Sănătății să organizeze conferințe online cu întrebări live

Celula de criză a jurnaliștilor, lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent pentru a cere autorităților transparență și acces la informație în perioada stării de urgență, solicită Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) să-și respecte angajamentul pe care și l-a asumat în raport cu mass-media cu privire la organizarea conferințelor online cu întrebări live.

Apelul lansat de către Celula de criză a jurnaliștilor:

„La 18 aprilie 2020, Serviciul de informare și comunicare mass-media al MSMPS a anunțat că instituția va da curs solicitării comune a 25 de organizații și instituții media în care jurnaliștii cereau organizarea conferințelor de presă online cu posibilitatea de a adresa întrebări live autorităților.

Urmare a acelei solicitării, Ministerul s-a angajat să organizeze conferințe în format extins o dată pe săptămână, pe lângă briefingurile zilnice în cadrul cărora sunt anunțate datele statistice actualizate despre pandemia de Covid-19, dar la care reprezentanții presei nu au acces. Totuși, până în prezent nu a fost organizată nicio conferință de presă, reprezentanții ministerului invocând varii motive. 

Reiterăm în context necesitatea presei de a informa cetățenii corect, echidistant și din diverse perspective pe subiecte ce vizează situația de criză. Credem în continuare că prin aceste conferințe vom susține Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în eforturile sale de a acționa de o manieră transparentă, dar și de a respecta dreptul cetățenilor Republicii Moldova de a fi informați.

Solicităm MSMPS să anunțe cât de curând ziua și ora la care jurnaliștii vor putea participa la conferința online, cu posibilitatea de a adresa întrebări live.

Totodată, cerem Comisiei pentru Situații Excepționale să asigure organizarea acestor conferințe de presă în regim online”, scrie în apelul semnat de Centrul pentru Jurnalism Independent.