Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cele mai aglomerate puncte de…

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei de stat la ieșirea din R. Moldova: Sculeni, Leușeni și Costești

Foto: Poliția de Frontieră

Potrivit autorităților, la ora 8 dimineața, cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei de stat, pe sensul de ieșire din R. Moldova, au fost Sculeni-Sculeni, Leușeni-Albița și Costești-Stânca, toate de la frontiera cu România.

Totodată, în ultimele 12 ore, au fost înregistrate 30 835 traversări persoane, dintre care 17 533 pe sensul de ieșire din țară. Cele mai multe traversări au fost efectuate de către cetățenii străini – 26 361.

Se atestă circulație îngreunată la ieșirea din Republica Moldova doar în trei puncte, anunță autoritățile:

  • PTF Sculeni – Sculeni (partea moldovenească, în jurul a 90 de mașini)
  • PTF Leușeni – Albița (partea moldovenească, în jurul a 80 de mașini)
  • PTF Costești – Stânca (partea moldovenească, în jurul a 40 de mașini)

Reprezentanții Poliției de Frontieră solicită participanților la traficul transfrontalier să folosească toate punctele de trecere, pentru a nu supra-aglomera dor unele puncte: PTF Larga, PTF Briceni, PTF Otaci, PTF Criva, PTF Ocnița, PTF Ceadâr-Lunga 1/2, PTF Vulcănești, PTF Mirnoe, PTF Basarabeasca, PTF Giurgiulești-Reni, Giurgiulești-Galați, PTF Cahul-Oancea.

În ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 30 835 traversări persoane, dintre care un număr mai mare – 17 533 pe sensul de ieșire din țară. Cele mai multe traversări au fost efectuate de către cetățenii străini – 26 361.

Cea mai solicitată frontieră a fost cea cu România – 20 563 din totalul de traversări, iar 10 198 treceri au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo-ucraineană. Perioada mai intensă la frontieră, în care s-a atestat un flux sporit de călători, a fost între 20:00 și 24:00.

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, un număr total de 20 292 treceri au fost consemnate, dintre care 9 292 pe direcția intrare în Republica Moldova și alte 11 000 treceri la ieșire din țară. Totodată, numărul de 7 095 au constituit trecerile minorilor ucraineni de până la 14 ani inclusiv.