Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ceban, după ploaia de azi:…

Ceban, după ploaia de azi: Toate serviciile municipale sunt antrenate în sectoarele capitalei pentru a lichida consecinţele provocate de ploaie

Foto simbol

Actualmente toate serviciile municipale sunt antrenate în sectoarele capitalei pentru a lichida consecinţele provocate de ploaie, anunță primarul general al capitalei, Ion Ceban. Totodată, primarul susține că pe str. Albişoara, vor fi adăugate 86 de guri de captare a apei pe lângă cele 112 existente şi trei conducte cu diametrul de 500 și 600 mm fiecare, pentru evacuarea apelor pluviale din zonă

Am văzut astăzi critici, experți și diverși așa numiți specialiști, care s-au dat cu părerea pe rețelele de socializare despre situația creată în oraș în urma ploii din această după amiază. Fapt că în partea de sus a orașului nu există nici o gură de captare, dar sunt puse de frumusețe de către fostele conduceri, avem ce avem. Le vom lua pe rând. Am mai spus, curățarea râului și adăugarea mai multor rețele sunt unele soluții care ne-ar scăpa de inundații. Dacă albia râului Bîc nu era curățată în această vară, situaţia pe str. Albişoara avea să fie mult mai gravă, ca urmare a precipitaţiilor puternice care au căzut în prima jumătate a zilei de astăzi.Am inspectat strada şi recunosc, mai avem de lucru. Facem tot posibilul pentru a soluționa problema„, susține Ceban.

Potrivit primarului, împreună cu responsabilii de la primărie au fost discutate acţiunile ce trebuie să le întreprindă în perioada imediat următoare. Totodată, acum toate serviciile municipale sunt antrenate în sectoarele capitalei pentru a lichida consecinţele provocate de ploaie.

„Pentru „specialiștii” care nu cunosc și au reușit să critice pe rețelele de socializare, gurile de captare de sub podul din bd. Vieru, acestea sunt amplasate mai sus decât nivelul solului, pentru că ultimul strat de asfalt nu a fost turnat.Pe str. Albişoara, vor fi adăugate 86 de guri de captare a apei pe lângă cele 112 existente şi trei conducte cu diametrul de 500 și 600 mm fiecare, pentru evacuarea apelor pluviale din zonă. În plus, pe această stradă sunt schimbate şi ţevile de apeduct şi termoficare.Precipitaţiile abundente ne-au arătat punctele slabe şi unde trebuie să intervenim pentru a remedia”, a precizat Ceban.