Principală  —  Advertoriale   —   Cu suportul Departamentului pentru Relația…

Cu suportul Departamentului pentru Relația cu R. Moldova a fost fost construită o biserică: „Lucrurile plăcute Domnului se fac în bună conlucrare cu oamenii frumoși la suflet”

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Anenii Noi

Mai mulți enoriași împreună cu parohul bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Anenii Noi, care de trei ani oficiază slujbele într-o bisericuță temporară ridicată din panouri, sunt nerăbdători să se finalizeze construcția lăcașului de cult. 

În acest an, tencuiala interioară și exterioară a bisericii a fost realizată datorită contribuției financiare de circa 40 de mii de euro acordată de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM). Oficierea slujbelor în noul lăcaș de cult va fi posibilă la sfârșitul anului 2024, susține Victor Bejan, parohul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae”. 

Amplasată la periferia orașului Anenii Noi, construcția bisericii a început în anul 2019 cu ajutorul și suportul financiar a circa 600 de familii. Fiind în subordinea Mitropoliei Basarabiei, în decursul a patru ani parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” a fost beneficiara mai multor proiecte în valoare de circa 120 de mii de euro oferite de Secretariatul de Stat pentru Culte și DRRM al Guvernului României. 

Dezvoltarea Culturii și a Spiritualității prin construirea unei Biserici românești

„Numai ce se înalţă cu trudă, prin jertfă, cu nenumărate greutăţi, are un înţeles şi un rost de durată” spune părintele Victor Bejan, citându-l pe Gheorghe Brătianu,  istoric, politician și profesor universitar român.

Victor Bejan, parohul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Anenii Noi;

„De aici pornește mesajul nostru despre credința și speranța că lucrurile frumoase și plăcute Domnului se fac în bună și frumoasă conlucrare cu oamenii frumoși la suflet prin care Dumnezeu lucrează. În această ordine de idei, Parohia cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” a Mitropoliei Basarabiei, din orașul Anenii Noi, vine cu mari mulțumiri Guvernului României care, prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, a finanțat proiectul „Dezvoltarea Culturii și a Spiritualității prin construirea unei Biserici românești”. Cu această contribuție am reușit să realizăm tencuirea interioară și exterioară a bisericii. Dorim ca acest lăcaș sfânt să rămână o amintire veșnică pentru noi și generațiile viitoare. Să ne amintim ori de câte ori vom păși în Sfânta Biserică că jertfa adusă la construcția ei e o cărămidă trainică în întărirea credinței noastre, a tuturor. În numele comunității creștine, a enoriașilor adresăm sincere mulțumiri pentru ajutorul oferit, care a dus la bun sfârșit tencuiala bisericii. Dumnezeu să vă răsplătească din plin acest gest generos”, a ținut să-și exprime recunoștința părintele Victor Bejan.

„Preoții și enoriașii se uită cu speranță spre Mitropolia Basarabiei”

Victor Bejan, parohul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae”, a povestit reporterilor ZdG că a trecut în subordinea Mitropoliei Basarabiei încă în anul 2010 și că pe atunci această trecere a fost una anevoioasă. În contextul războiului din Ucraina și a retoricii pro-război a Patriarhului Kiril, Victor Bejan susține că situația s-a schimbat mult și că „acum preoții și enoriașii se uită cu speranță spre Mitropolia Basarabiei și spre București”.

Enoriașii în timpul slujbei religioase;