Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Băutură alcoolică „basamac”, telefoane mobile,…

Băutură alcoolică „basamac”, telefoane mobile, substanță vegetală de culoare verde cu miros specific și cărți pentru jocuri de noroc, depistate în celulele deținuților dintr-un penitenciar

Ieri, 17 martie 2023, angajații Penitenciarului nr.4- Cricova au efectuat percheziții în locurile de trai ale deținuților. În cadrul măsurii desfășurate au fost depistate și ridicate mai multe telefoane mobile și accesorii pentru acestea, fișe pentru jocuri (de noroc), seturi de cărți de joc, băutură alcoolică „basamac” și substanță vegetală de culoare verde cu miros specific, informează Administrația Națională a Penitenciarelor din R. Moldova.

Instituția informează că obiectele interzise au fost ridicate.

„Obiectele interzise depistate au fost ridicate și documentate conform legii și vor fi predate organelor de poliție”, se arată în comunicat.

„Utilizarea și/sau păstrarea obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare presupune o încălcare de regim ce condiționează minimalizarea posibilităților de resocializare, or, în comun cu persoanele private de libertate avem un scop comun de a spori șansele de reintegrare și reîntoarcere în familie”, mai precizează Administrația Națională a Penitenciarelor din R. Moldova.