Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile R. Moldova urmează să…

Autoritățile R. Moldova urmează să emită o hotărâre cu privire la restricționarea călătoriilor din și spre Marea Britanie

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că, în contextul creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de coronavirus, urmare a identificării unei noi tulpini a virusului Sars-Cov-2 în Marea Britanie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) se va convoca luni, 21 decembrie, în ședință pentru a lua o deciziei în legătură cu sespendarea călătoriilor spre și dinspre Anglia.

În contextul agravării situației epidemiologice la nivel regional, urmare a identificării unei noi tulpini a virusului Sars Cov 2 în Marea Britanie, CNESP urmează să se convoace și să emită o Hotărâre pe parcursul zilei de astăzi, privind măsurile de restricție de călătorie dinspre/înspre Marea Britanie”, menționeză reprezentanții Ministerului Sănătății.

Guvernul britanic a anunțat sâmbătă, 19 decembrie, că Londra și sud-estul Angliei intră în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că studiază împreună cu oficialii britanici noua tulpină a virusului, despre care se crede că este cu 70% mai contagioasă.

Numărul țărilor europene care au luat decizia de a interzice zborurile din Regatul Unit este în creștere. Olanda, Belgia și Italia au impus deja sau vor impune restricția de a călători cu avionul și trenul iar Austria, Franța și Germania plănuiesc să adopte această măsură.