• Autoritățile au anunțat numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

  Autoritățile au anunțat numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore
  04 mai 2021 | 17:27

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că marți, 4 mai, au fost înregistrate 19 decese și 126 de cazuri noi de infecție cu COVID-19.

  Alte 126 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, niciunul nu e de import.

  Numărul total de teste efectuate – 2.120, dintre care 848 – teste Rapid – Antigen.

  Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 251.504.

  Din numărul total de cazuri, unul e în rândul lucrătorilor medicali: (0-medic, 0-asistenți medicali, 1-personal auxiliar).

  În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 1.671 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 198 în stare extrem de gravă (25 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

  Alte 337 persoane au fost vindecate. În total, 241.553 persoane au fost tratate de COVID-19.

  În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 2.411persoane, iar 15.625 sunt sub supraveghere la domiciliu.

  MSMPS anunță înregistrarea altor 19 cazuri de deces provocate de COVID-19:

  Deces 5851: Femeie de 53 de ani din r. Orhei, internată în SR. Orhei. Comorbidități: cardiopatie mixta, diabet zaharat, hipertensiune arterială, obezitate.

  Deces 5852: Bărbat de 57 de ani din or. Căușeni, internat în SR. Căușeni. Comorbidități: ciroză hepatică.

  Deces 5853: Bărbat de 78 de ani din r. Glodeni, internat în SR. Glodeni. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială.

  Deces 5854: Bărbat de 74 de ani din or. Căușeni, internat în SR. Căușeni. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, obezitate.

  Deces 5855: Femeie de 61 de ani din r. Leova, internată în SR. Leova. Comorbidități: diabet zaharat, pancreatită cronică.

  Deces 5856: Femeie de 52 de ani din r. Călărași, internată în SR. Călărași. Comorbidități: hipertensiune arterială.

  Deces 5857: Femeie de 60 de ani din or. Cantemir, internată în SR. Cantemir. Comorbidități: cardiopatie ischemică.

  Deces 5858: Femeie de 39 de ani din r. Cantemir, internată în SR. Cantemir. Comorbidități: cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială.

  Deces 5859: Femeie de 63 de ani din or. Cantemir, internat în SR. Cantemir. Comorbidități: cardiopatie ischemică.

  Deces 5860: Femeie de 65 de ani din or. Telenești, internată în SC. Bălți. Comorbidități: internată cu pneumonie acută.

  Deces 5861: Bărbat de 43 de ani din or. Leova, internat în SR. Leova. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

  Deces 5862: Femeie de 84 de ani din r. Strășeni, internată în SR. Strășeni: cardiopatie ischemică, pielonifrită cronică.

  Deces 5863: Bărbat de 55 de ani din mun. Bălți, internat în IMSP SC. Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială.

  Deces 5864: Femeie de 69 de ani din r. Leova, internată în SR. Leova: Comorbidități: cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

  Deces 5865: Bărbat de 77 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: Boala Parkinson.

  Deces 5866: Bărbat de 68 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, pancreatită cronică.

  Deces 5867: Femeie de 71 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, obezitate, fibrilație atrială.

  Deces 5868: Femeie de 56 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: schizofrenie,

  Deces 5869: Bărbat de 71 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie mixtă, boală renală, boală hipertonică.

  Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Igor Dodon: Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM

  Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM, a declarat Igor Dodon, la emisiunea Prime Time, de la Prime TV. „Pe mine așa m-au învățat părinții, bunicii, că tot timpul trebuie să ofer l…
  Igor Dodon: Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM

  O femeie de 73 de ani, în stare gravă la spital, după accidentul din Elizaveta

  O femeie de 73 de ani este în stare gravă, internată în secția Reanimare a Spitalului Clinic Bălți, după accidentul din Elizaveta, care a avut loc joi, 13 mai. Informația a fost oferită pentru ZdG de purtătoare…
  O femeie de 73 de ani, în stare gravă la spital, după accidentul din Elizaveta

  DOC/ Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”

  Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”, depuse de deputații Dinu Plîngău, Maria Ciobanu, Liviu Vovc și Octavian Țîcu. „Curtea a…
  DOC/ Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”

  În ultimele 24 de ore au fost administrate peste 13 500 de doze de vaccin

  În ultimele 24 de ore au fost administrate 13 857 de doze de vaccin, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Cu prima doză au fost vaccinate 11 692 de persoane, iar cu a doua – 2 165.
  În ultimele 24 de ore au fost administrate peste 13 500 de doze de vaccin

  Delegația de la Chișinău în Comisia Unificată de Control a condamnat acțiunile abuzive ale structurilor paramilitare din Zona de Securitate care au provocat moartea bărbatului din Ștefan Vodă

  Delegația R. Moldova în Comisia Unificată de Control a condamnat acțiunile abuzive ale structurilor paramilitare din Zona de Securitate care au provocat moartea bărbatului din Ștefan Vodă. Membrii Comisiei Unif…
  Delegația de la Chișinău în Comisia Unificată de Control a condamnat acțiunile abuzive ale structurilor paramilitare din Zona de Securitate care au provocat moartea bărbatului din Ștefan Vodă