Principală  —  IMPORTANTE   —   Au scos dintre fiare un…

Au scos dintre fiare un tânăr blocat într-o mașină făcută zob și au salvat o femeie, căzută de la etajul 5 pe o copertină, după ce a încercat să treacă dintr-un balcon în altul – intervenția salvatorilor în timpul sărbătorilor de iarnă pe stil vechi

Angajații din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au avut nopți albi în zilele în care majoritatea cetățenilor au sărbătorit Crăciunul pe stil vechi.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore a fost nevoie de intervenția salvatorilor și pompierilor în cel puțin 18 situații de risc.

În această dimineață, salvatorii au intervenit pentru a scoate dintre fiarele unul automobil făcut zob un șofer de 22 de ani care s-a izbit violent cu mașina de un copac pe șoseaua R – 37 din raionul Cantemir, între localitățile Ceadâr Lunga – Taraclia.

Conform primelor informații la ora 03:00 un autovehicul de model Seat a derapat de pe traseu și s-a tamponat într-un copac. În consecință, conducătorul auto a rămas blocat în vehicul. La fața locului pentru lucrări de descarcerare a intervenit un echipaj de gardă a Unității salvatori și pompieri Cantemir care a descarcerat bărbatul. Acesta cu multiple traumatisme a fost transportat la spitalul raional pentru îngrijiri medicale. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite”, menționează angajații IGSU.

Tot în zorii acestei dimineți, salvatorii au fost soliciați de urgență pentru a evacua în siguranță o femeie în vârstă de 64 de ani care, aflându-se într-un apartament de la etajul 5 al unui bloc de locuit din Soroca, în timp ce încerca să ajungă dintr-un balcon la altul, a căzut pe o copertină.

Pompierii au fost alertați la ora 03:12 în dimineața zilei de 9 ianuarie, după ce o femeie în vârstă de 64 de ani a căzut de la etajul cinci pe copertina unui bloc la etajul unu. Cazul a avut loc pe strada Luceafărul din oraș. Potrivit primelor investigații femeia a hotărât să treacă de la un balcon la altul și nu a reușit să-și mențină echilibrul. După intervenția salvatorilor de recuperare a persoanei, aceasta a fost transportată la spitalul raional cu politraumatism. Cazul este cercetat de organele de drept”, informează IGSU.

În situații de risc, cetățenii pot solicita ajutor apelând Serviciul 112.

Pe 7 ianuarie, majoritatea creștinilor ortodocși au sărbătorit Crăciunul pe stil vechi.