Principală  —  IMPORTANTE   —   Așa-zisele autorități de la Tiraspol…

Așa-zisele autorități de la Tiraspol au prelungit „codul roșu de alertă teroristă” până pe 25 mai

Așa-numitele autorități de la Tiraspol au prelungit marți, 10 mai, codul roșu de alertă teroristă până pe 25 mai, scrie presa din stânga Nistrului.

Potrivit serviciului de presă al așa-numitului lider de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, acțiunea codului „roșu” de securitate a fost prelungită cu încă 15 zile – până la data de 25 mai inclusiv. Vadim Krasnoselski a semnat un decret în acest sens.

De asemenea, au fost aduse modificări Actului juridic „Cu privire la aprobarea procedurii de stabilire a nivelurilor de amenințare teroristă, care prevede adoptarea de măsuri suplimentare pentru asigurarea securității individului, societății și statului”.

La 26 aprilie, așa-zisele autorități de la Tiraspol au introdus așa-numitul nivel roșu de alertă de securitate, în urma unor serii de explozii, conform căruia libera circulație din regiunea transnistreană a fost restricționată până pe 10 mai inclusiv.

Atunci, Biroul politici de reintegrare a calificat decizia așa-ziselor autorități de la Tiraspol drept „o restricționare exagerată și nemotivată a circulației nestingherite a diferitor categorii de cetățeni, prin consolidarea infrastructurii posturilor neautorizate de control pe perimetrul liniei administrative, stoparea și verificarea detaliată a fiecărui mijloc de transport ce intră/ iese din regiune, obligarea persoanelor ce se deplasează în regiune de a fi luați la evidența structurilor de la Tiraspol”.

La 26 aprilie, în regiunea transnistreană au avut loc mai multe explozii. Așa-zisul Minister de Interne din regiunea transnistreană a anunțat că ar fi vorba despre două explozii care s-au produs în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, la orele 6:40 și 7:05. Potrivit informaților oferite de Tiraspol, au fost avariate două antene de radiocomunicații construite în anii ’60: una de un Megawatt, iar alta de de jumătate de Megawatt.

„Ultimele știri din Transnistria reprezintă un motiv de îngrijorare, iar Kremlinul monitorizează îndeaproape situația de acolo”, a declarat marți, 26 aprilie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Detalii aici

Misiunea OSCE în R. Moldova a venit cu o reacție referitor la situația din regiunea transnistreană, după ce luni seara și marți dimineața presa și așa-numitele autorități de la Tiraspol au anunțat despre mai multe explozii în diferite localități din stânga Nistrului.

În comentariul său, Misiunea OSCE în R. Moldova a condamnat toate încercările de destabilizare a situației din zona de securitate și a îndemnat părțile să păstreze calmul. Detalii aici

Libera circulație în localitățile din regiunea transnistreană va fi restricționată până pe 10 mai. Biroul politici de reintegrare: „O restricționare exagerată și nemotivată”