Principală  —  IMPORTANTE   —   Alte 19 persoane, printre care…

Alte 19 persoane, printre care și un medic, răpuse de COVID-19

Foto: World Health Organization in Moldova

Alte 19 persoane, printre care și un medic, au fost răpuse de noul coronavirus. Elena Pleșca, în vârstă de 60 ani, a activat în calitate de  medic de familie la Centrul de Sănătate Briceni, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale(MSMPS).

„Cu regret, anunțăm trecerea la cele veșnice a dnei  Elena Pleșca,  în vârstă de 60 ani, care a activat cu profesionalism și devotament în calitate de  medic de familie  la  Centrul de Sănătate Briceni, subdiviziunea  OMF Caracușenii Vechi. Dna Elena Pleșca a fost transferată la data de 25 noiembrie, de la Spitalul Raional Briceni la Spitalul Raional Edineț. MSMPS exprimă sincere condoleanțe familiei și colegilor. Dumnezeu să o odihneasă în pace”, menționează MSMPS.

Totodată, MSMPS informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 2305: Bărbat de 55 ani din r-nul Fălești. Internat la SR  Fălești. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 2306: Bărbat de 67 ani, din mun. Cahul. Internat la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2307: Femeie de 67 ani. Din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, nefropatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 2308: Femeie de 84 ani, din r-nul Rîșcani. Internată la SR Rîșcani. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 2309: Bărbat de 52 ani, din r-nul Hîncești. Internat la SCM Sf. Treime. Comorbidități: contuzie cerebrală, tromboembolia ar. pulmonare.

Deces 2310: Bărbat de 82 ani, din r-nul Dondușeni. Internat la SR Dondușeni. Comorbidități: cardiopatie ischemică mixtă.

Deces 2311: Femeie de 65 ani, din r-nul Briceni. Internată la SR Briceni. Comorbidități: hipertensiune arterială, encefalopatie gr. II.

Deces 2312: Femeie de 67 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM GH. Paladi. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 2313: Bărbat de 47 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, inflamatorie, la tratament cu hemodializă din 2017.

Deces 2314: Femeie de 63 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: anemie, sechele AVC.

Deces 2315: Bărbat de 62 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, insuficiență cardiacă.

Deces 2316: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

Deces 2317: Bărbat de 76 ani, din r-nul Florești. Internată la IMU. Comorbidități: AVC suportat, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 2318: Femeie de 63 ani, din mun. Chișinău. Transferată de la SCM Sf Treime la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, insuficiență venoasă cronică a vaselor membrelor inferioare.

Deces 2319: Femeie de 63 ani, din  r-nul Hîncești. Internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 2320: Bărbat de 70 ani, din mun. Bălți. Transferat la SC Bălți, la SCR. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie hipertensivă.

Deces 2321: Bărbat de 66 ani, din r-nul Florești. Internat la SR Fălești.

Deces 2322: Femeie de 79 ani, din mun. Bălți. Internată la SC Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, gastrită și pancreatită cronică.