Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alertă de călătorie pentru cetățenii…

Alertă de călătorie pentru cetățenii R. Moldova în Federația Rusă: transportul internațional, pe orice cale, rămâne sistat pentru o perioadă nedeterminată

Transportul internațional aerian, terestru și feroviar, în corespundere cu deciziile autorităților Federației Ruse, rămân, în continuare, sistate, pe o perioadă nedeterminată de timp. Ambasada R. Moldova în Federația Rusă a emis joi, 1 octombrie, o alertă de călătorie în acest sens.

Concomitent, pe perioada stării de alertă, în Federația Rusă, masca și mănușile de protecție trebuie purtate în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei. Persoanele trebuie să se afle minim la 2 metri distanță unul de altul, în incinta instituțiilor și a locurilor publice (link: https://www.rospotrebnadzor.ru).

În cazul necesității tranzitării teritoriului Federației Ruse, în sensul revenirii în Republica Moldova, cetățenii moldoveni sunt rugați să apeleze la linia de urgență a Ambasadei +7 (929) 964-90-79, pentru beneficierea de asistență.

Transportul internațional de pasageri este sistat (link: https://primeminister.kz/ și https://www.gov.kz/memleket/entities/dsm?lang=ru).

Republica Tadjikistan

Pe teritoriul Republicii Tadjikistan nu a fost introdusă starea de urgență în legătură cu COVID-19. Cu toate acestea, autoritățile tadjice au instituit măsuri de protecție sanitară și epidemiologică a populației: cum a fi purtarea obligatorie a măștilor medicale de către toți cetățenii țării, sistarea activității piețelor cu excepția celor agro-alimentare, saloanelor de frumusețe, centrelor de dezvoltare a copiilor, cinematografelor, spălătoriilor auto, precum și desfășurarea manifestațiilor publice în masă pentru o perioadă nedeterminată de timp. Transportul internațional de pasageri este sistat (link: http://moh.tj/?s=covid).

Republica Kârgâză

Începînd cu data de 25 mai 2020, autoritățile statului kârgâz au relaxat măsurile restrictive în ceea ce ține de răspîndirea COVID-19 permițînd conform unui regim special, activitatea unor centre de fitness și sport, centrelor comerciale, piețelor din marile orașe, unde ar putea exista pericol de aglomerații. În același timp, rămâne în vigoare, obligativitatea purtării măștilor și mănușilor de protecție cu respectarea distanței sociale 2 metri. Transportul internațional de pasageri este sistat (link: http://med.kg/ru/).