Principală  —  IMPORTANTE   —   Agenții economici ar putea scăpa…

Agenții economici ar putea scăpa de facturile fiscale atunci când vor face cumpărături cu cardul bancar. Proiectul, aprobat de Parlament în prima lectură

Sursa foto: parlament.md

Agenții economici ar putea scăpa de facturile fiscale atunci când vor face cumpărături cu cardul bancar și vor dori să-și deducă cheltuielile. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Parlament joi, 19 mai, în prima lectură.

Potrivit Parlamentului, inițiativa legislativă va permite acceptarea bonurilor fiscale în calitate de documente contabile pentru agenți economici care procură mărfuri/servicii cu cardul corporativ. Astfel, bonul fiscal eliberat va putea servi ca document confirmativ pentru deducerea cheltuielilor.

„Această modificare va reprezenta o relaxare birocratică importantă pentru agenții economici, în special în cazul cumpărăturilor de mică valoare. Timpul irosit pentru completarea facturilor fiscale, eliberarea lor, semnarea lor de către toate părțile tranzacției, va putea fi în schimb utilizat pentru activități mult mai productive. De multe ori, eliberarea facturii fiscale înseamnă și un drum în plus, atunci când documentul nu a fost eliberat în momentul procurării din cauza faptului că de exemplu, contabilul nu era pe loc. Cred că fiecare antreprenor a avut astfel de episoade frustrante”, susține deputatul PAS Radu Marian, autorul proiectului.

În următoarele două săptămâni, proiectul de modificare a Codului fiscal și a Legii cu privire la contabilitate și raportare financiară ar putea fi votat în cea de-a doua lectură.