Principală  —  IMPORTANTE   —   „Agenția își dorește ca acest…

„Agenția își dorește ca acest dosar, de rând cu celelalte, să ajungă în instanțele de judecată”. Reacția ASP, după ce un angajat al instituției a fost reținut în dosarul permiselor de conducere de la Hâncești

Imagine-simbol. Sursa foto: CNA

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că este în comunicare activă cu organele de drept și acordă tot suportul necesar pentru elucidarea deplină a cazurilor documentate în dosarul permiselor de conducere de la Hîncești, în care un angajat al ASP Hâncești și doi intermediari au fost reținuți pentru 72 de ore.

„(…) ASP își dorește ca acest dosar, de rând cu celelalte pornite de către organele de drept ce vizează cazuri de corupție cu implicarea angajaților instituției, să ajungă în instanțele de judecată”, susțin reprezentanții ASP.

Marți, 19 septembrie, Centrul Național Anticorupție (CNA) a anunțat despre o schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere care a fost documentată de ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție. Un angajat al ASP, din oficiul Hâncești, și doi intermediari au fost reținuți pentru 72 de ore, pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere.

Potrivit CNA, cele trei persoane ar fi acționat coordonat, susținând că ar avea influență asupra angajaților Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto (SÎTCCA) din Hâncești și că îi pot determina să favorizeze candidații să susțină probele teoretice și practice. Astfel, sumele pretinse pentru un permis variau între 300 și 1200 de euro.

Ulterior, CNA a publicat stenograma discuțiilor din acest dosar.