Principală  —  IMPORTANTE   —   AUDIO/ „Deschide safeul, scoate 300…

AUDIO „Deschide safeul, scoate 300 de euro și mi le scoți repede la poartă”. CNA a publicat stenograma discuțiilor din dosarul permiselor de conducere de la Hâncești

Sursa foto: CNA

Centrul Național Anticorupție (CNA) a publicat marți, 19 septembrie, stenograma discuțiilor din dosarul permiselor de conducere de la Hâncești. Un angajat al Agenției Servicii Publice (ASP), din oficiul Hâncești, și doi intermediari au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere.

Stenograma câtorva discuții:

– Da.

-… Deschide safeul, scoate 300 de ruble, de euro, de acolo și mi le scoți repede la poartă.

– Da ele sunt pe masă.

– Nu uite, da, matincă sunt pe masă.

– Davai.

– Și eu amuș vin și mi le aduci la poartă să fie repede.

***

– Alo.

– Alo. Domnul Iura, bună ziua!

– Da, salut.

– La mine chestia dată, torul e bine.

– Tăt îi băț.

– Totul e bine, zero puncte greșeli…

O schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere a fost documentată de ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție. Un angajat al Agenției Servicii Publice (ASP), din oficiul Hâncești, și doi intermediari au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere. Trei persoane au fost reținute și plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Potrivit CNA, cele trei persoane ar fi acționat coordonat, susținând că ar avea influență asupra angajaților Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto (SÎTCCA) din Hâncești și că îi pot determina să favorizeze candidații să susțină probele teoretice și practice. Astfel, sumele pretinse pentru un permis variau între 300 și 1200 de euro.