Principală  —  Ştiri  —  Social   —   20 ha de teren au…

20 ha de teren au ars în Chișinău în urma incendiilor de vegetație

Sursa foto: IGSU

Un incendiu puternic a izbucnit joi, 31 august, în cartierul Telecentru, municipiul Chișinău, în jurul orei 20:30, conform informațiilor dintr-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU). Flăcările au mistuit peste 20 ha de teren, iar cele 3 echipe de specialiști ajunse la fața locului au reușit să stingă focul în mai bine de 2 ore, anunță IGSU.

În ultimele 24 de ore, pompierii au fost solicitați în 11 cazuri de incendiu pe teritoriul R. Moldova, în raioanele Strășeni, Căușeni, Orhei, Călărași și municipiul Chișinău, precizează instituția într-un comunicat de presă.  

IGSU atenționează cetățenii să respecte regulile antiincendiare. „În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă orice scânteie poate provoca incendii de proporții. În situații de risc persoanele sunt îndemnate să sune de urgență Serviciul 112”, anunță IGSU.

Potrivit instituției, incendiile au cuprins în ultimele 24 de ore 58 ha de pământ, care au necesitat intervenția pompierilor.