Principală  —  Ştiri  —  Social   —   150 de calculatoare din Republica…

150 de calculatoare din Republica Coreea vor ajunge în instituțiile de învățământ general din R. Moldova

Instituțiile de învățământ general, a căror clase de informatică nu corespund standardelor de dotare cu tehnologii informaționale și comunicaționale, vor beneficia de 150 calculatoare, transmise printr-o hotărâre de guvern aprobată astăzi, 23 septembrie, în cadrul ședinței cabinetului de miniștri.

Computerele au fost donate Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) în baza Memorandumului de înțelegere privind cooperarea în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicaționale, semnat la 28 martie 2018, la Chișinău, între MECC și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea.

Instituțiile de învățământ beneficiare au fost selectate de MECC, asigurându-se echitabilitatea, astfel încât toate raioanele Republicii Moldova să beneficieze minimum o dată de donația Republicii Coreea.

În context, au fost examinate toate adresările parvenite din partea organelor locale de specialitate în domeniul învățământului și autoritățile administrației publice locale, listele instituțiilor beneficiare de calculatoare din anii precedenți și lista instituțiilor propuse de Consiliul Național al Elevilor.

Totodată, au fost analizate datele despre dotarea TIC stocate în Sistemul Informațional de Management în Educație (SIME).

Bunurile vor fi transmise, cu acordul consiliilor locale, din proprietatea publică a statului, administrarea MECC, în proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale, gestiunea instituțiilor de învățământ aflate în subordinea administrațiilor publice locale.