VIDEO/ Fracțiunea Partidului „Șor” părăsește ședința Parlamentului

Fracțiunea Partidului „Șor” a decis să părăsească „în semn de protest” ședința Parlamentului, care urmează să reînceapă în câteva minute.

Se întâmplă după ce speakerul Zinaida Greceanîi a anunțat că deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova sunt vizate de solicitările procurorului general interimar, Dumitru Robu, de a ridica imunitatea acestora.

Reprezentanții fracțiunii au acuzat actuala guvernare de „răzbunare” și a spus că este o comandă a președintelui Igor Dodon.

„Puterea obligă organele de drept să acționeze la comandă. Majoritatea parlamenatră intenționează și, evident, va ridica imunitatea parlamentară a două deputate, femei de care ei, probabil, se tem”, a declarat Denis Ulanov.

Deputatul a adăugat că această acțiune ar avea drept scop „slăbirea” opoziției.

„Nu ne temem, nu ne considerăm vinovați, nu intenționăm să ne ascundem și nu considerăm de cuviință să fim prezenți la ședința Parlamentului, unde un grup de deputați – la comanda lui Dodon și a altor lideri ai coaliției de guvernare – va comite o ilegalitate”, a conchis acesta, menționând că fracțiunea părăsește ședința în semn de protest.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *