Trei secretari de stat au demisionat. Cine sunt aceștia

Doi secretari de stat de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi unul de la Ministerul Economiei și Infrastructurii au demisionat. Despre acesta s-a anunţat astăzi, 18 iulie, în cadrul ședinței Guvernului.

Este vorba de Alexandru Larionov, Vitalie Bârsan şi Anatol Usatîi.

Alexandru Larionov a fost secretar de stat în domeniul managementului integrat al frontierei de stat, migrației și azilului, evidenței populației și cetățeniei.

Vitalie Bârsan a fost secretar de stat în domeniul gestionării crizelor și situațiilor de urgență, rezervelor materiale de stat și de mobilizare.

Tot astăzi, la propunerea ministrului Economiei, Vadim Brânzan, Guvernul l-a demis şi pe secretarul de stat de la Ministerul Economiei, Anatol Usatâi. Acesta a fost secretar de stat în domeniul construcțiilor și infrastructurii drumurilor.

Aceştia au fost numiţi în funcţie la 7 noiembrie 2017, de către Cabinetul de miniștri în frunte cu prim-ministrul Pavel Filip.

Tot astăzi, Cabinetul de miniștri a numit un nou secretar general al Guvernului. Funcția urmează a fi ocupată de către Andrei Spînu, care a figurat cu numărul 26 în lista națională a Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *