Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Pavel Filip, despre alegerile locale:…

Pavel Filip, despre alegerile locale: „Mai puțin contează bătăliile pe dimensiunile politice”

Prim-ministrul  R. Moldova, Pavel Filip, în calitate de locuitor al mun. Chișinău, se declară îngrijorat de soarta de mai departe a capitalei. Premierul, tot el vicepreședinte al Partidului Democrat din R. Moldova, spune că la alegerile locale de astăzi mai puțin contează bătăliile pe dimensiuni politice, pentru că oamenii s-au săturat de „declarații politice și populiste”.

„Am votat pentru un primar care sa vină să muncească la Primărie și nicidecum să folosească alegrile locale drept trambulină pentru cele din toamnă. Cred că lumea s-a săturat de declarații politice și populiste. Nu ne mai trebuie un primar guraliv, ci unul care să vină să rezolve problemele chișinăuienilor. Mai puțin contează bătăliile pe dimensiunile politice”, a declarat astăzi, 20 mai, premierul Filip la ieșirea din secția de votare.

Astăzi, 20 mai 2018,  în mun. Chișinău au loc alegeri locale noi. Peste 630 de mii de locuitori sunt așteptați la urne să-și aleagă primarul. În cursa electorală pentru funcția de edil al capitalei participă 11 candidați. Pentru ca alegerile să fie validate, la urne trebuie să se prezinte 1/4 (25%) din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Secțiile de votare vor fi deschise începând cu ora 07:00 până la 21:00. Dacă niciunul dintre candidaţi nu va acumula cel puţin jumătate din voturile alegătorilor, peste două săptămâni va avea loc al doilea tur de scrutin.

Urmăriți aici informații la minut despre alegerile locale noi 2018:

LIVE TEXT: Chișinăul își alege primarul. Cei mai matinali alegători sunt persoanele cu vârsta între 56-70 de ani