Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Parlamentul României este convocat ca…

Parlamentul României este convocat ca să voteze moțiunea de cenzură depusă de coaliţia majoritară împotriva propriului Guvern

Această zi va marca o premieră în istoria politicii româneşti. Parlamentul este convocat, la ora 11:00, ca să voteze moţiunea de cenzură depusă de coaliţia majoritară împotriva propriului Guvern. În ultimii 27 de ani, două cabinete au fost demise prin moţiuni de cenzură, dar de fiecare dată iniţiativa a aparţinut opoziţiei. Pentru astăzi, majoritatea ia în calcul 246 de voturi – adică toţi parlamentarii Partidului Social Democrat (PSD) şi ai Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), fără excepţii, notează digi24

Ar mai fi şi 4 voturi care ar urma să vină de la liberali. Un total de 250 – anunţat de Liviu Dragnea încă de luni -, în condiţiile în care este nevoie de 233 de voturi pentru a demite Guvernul .

Totuşi, cel puţin un deputat al Puterii va vota împotriva moţiunii. Este vorba despre Victor Ponta, secretar general al guvernului şi principalul susţinător al lui Sorin Grindeanu. Iar acesta ia în calcul 10-11 parlamentari PSD care nu vor urma linia partidului.

Sunt necunoscute în acest moment opţiunile a 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale, care vor vota fiecare după propria conştiinţă. Totodată, au anunţat că nu votează deputații Uniunea Salvați România (USR), Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Partidul Mișcarea Populară (PMP) şi Partidul Național Liberal (PNL).

Sursa: digi24