O ex-deputată PCRM vrea să revină la primărie

Fosta deputată comunistă Elena Bodnarenco a depus actele pentru a fi înregistrată în calitate de candidată la funcția de primar al orașului Soroca.

Ea a declarat pentru ZdG că printre prioritățile sale se numără infrastructura, crearea condițiilor necesare pentru tineri și pentru persoanele vârstnice.

„Cunosc problemele orașului Soroca și am o experiență pozitivă în rezolvarea acestora. Am pregătirea necesară, am absolvit Academia de Administrare Publică de pe lângă președintele Republicii Moldova, am activat mai mulți ani în cadrul Comisiei administrație publică, am fost chiar și președintele comisiei. Consider că sunt candidatul care cunoaște domeniul administrației publice și are posibilitatea de a rezolva o bună parte a problemelor orașului, cu atât mai mult că reprezint partidul care a pus mereu accent pe problemele sociale”, a menționat reprezentanta Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) pentru ZdG.

Elena Bodnarenco este economistă, juristă, magistru în domeniul administraţiei publice. Ea a deținut funcția de primar al orașului Soroca în perioada 2011-ianuarie 2015. Totodată, ea a a avut câteva mandate de deputat. La alegerile parlamentare din 24 februarie, ea a candidat pe lista PSCRM și în circumscripția națională nr.7, Soroca, dar nu a reușit să câștige un fotoliu în Legislativ.

Președinta CECEM Soroca, Stela Zabrian, a precizat pentru ZdG că pentru a fi înregistrați drept candidați la funcția de primar al orașului Soroca au mai depus actele: Maxim Melnic, Partidul Șor, Lilia Pilipețcaia, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Grigore Bucătaru, Partidul Democrat din Moldova, Igor Moldovan, Partidul Liberal Democrat din Moldova, precum și Iurie Todirean, Mișcarea social-politică „Forța Nouă”.

Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie. În aceeași zi se vor desfășura și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții uninominale, după ce patru deputați au renunțat la mandatele obținute în urma scrutinului din 24 februarie curent.

Foto: tribuna.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *